Opta is wereldwijd de toonaangevende leverancier van sport data en is officieel datapartner van onder andere de Eredivisie, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga.

Over Opta

Opta is het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van live sportdata.

We zijn de officiële datapartners van de grootste sportcompetities ter wereld, zoals de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en de Nederlandse Eredivisie.

Opta is het grootste en beste sportdata bedrijf ter wereld. We verzamelen, "verpakken", analyseren en distribueren meer en gedetailleerdere live data dan wie dan ook.

Het detailniveau waarop we deze gegevens verzamelen voegt een extra dimensie aan de sportwereld toe. Dankzij dit detailniveau kunnen we meer innovatieve televisie-uitzendingen, interessantere rapportages voor print- en onlinemedia én intelligentere professionele analyses bieden.

Meer live data dan wie dan ook

Deze hoogwaardige data wordt live verzameld en geanalyseerd door Opta. Vervolgens wordt deze informatie opgeslagen in een database en luttele seconden nadat de actie zich op het veld heeft afgespeeld doorgestuurd. Hierdoor kunnen ze gebruikt worden voor commentaar terwijl het drama zich nog voltrekt.

Alle live data wordt in onze databases opgeslagen en draagt daarmee bij aan het meest uitgebreide sportgegevensarchief ter wereld.

Onze vaardige redactieteams, die zich overal ter wereld bevinden, gebruiken dit archief om content te creëren die ongeëvenaard is in zijn authenticiteit en betrouwbaarheid.

Wereldwijd vertrouwen de grootste en beste merken op het archief om hun berichtgeving op tal van uiteenlopende platforms kracht bij te zetten.

300 klanten, 40 landen, één wereldwijde maatstaf

Opta is gebaseerd op een consistente, betrouwbare aanpak die onze activiteiten op het gebied van datacollectie overal ter wereld kenmerkt. Al onze gegevens worden overeenkomstig dezelfde maatstaf, met dezelfde software en aan de hand van dezelfde begripsbepalingen verzameld.

Onze wereldwijde klanten en sportfans kunnen vertrouwen op de data van Opta. Spelers en teams worden vergeleken met behulp van dezelfde wereldwijde maatstaf. Deze passie voor consistentie heeft erin geresulteerd dat Opta synoniem is geworden met betrouwbaarheid in de wereld van sportgegevens.

Wij werken met